Журналістка Associated Press заявляє про погрози з боку ЦВК РФ

Журналістка Associated Press заявляє про погрози з боку ЦВК РФ

Укрінформ
Журналістка інформаційного агентства Associated Press Наталія Васильєва заявила про погрози на свою адресу від заступника голови апарату Центральної виборчої комісії Росії Володимира Грачова.

Про це повідомило в Twitter інформагентство «Закон».

«Журналістка АР Наталія Васильєва заявила, що їй надійшли погрози з ЦВК, після публікації її матеріалу: "У Наталі ніколи не буде кар'єри і її не пускатимуть в МЗС, ЦВК (Росії, - ред.) і Кремль". Ці слова були сказані заступником голови апарату ЦВК керівнику Васильєвій на зустрічі в ЦВК», - йдеться у повідомленні.

Матеріал про Еллу Памфілову в перекладі англійською вийшов на сайті Associated Press в кінці серпня. У ньому розповідалося про політичну кризу в Москві у зв'язку з недопуском до виборів до міського парламенту кандидатів від опозиції, який вилився в масові акції протесту і поліцейське насильство проти протестувальників.

У тексті Памфілова постає винуватицею того, що сталося. Голова ЦВК наполягає на тому, що законно не допустила до виборів опозицію, водночас сама ж зізнається, що виборча система застаріла і її треба змінювати, гнів і розчарування москвичів - справжні, і що вона "нічого не може зробити, щоб зупинити те, що переросло у велику політичну кризу".

Читайте також: Московська хода проти політичних репресій обійшлося без затримань

Після виходу матеріалу ЦВК Росії пообіцяла звернутися до російської колегії зі скарг на пресу, звинувативши журналістку Васильєву в перекручуванні слів голови комісії, заявивши, що «публікація справляє враження пропагандистського матеріалу».

У свою чергу Associated Press внесло деякі правки в матеріал, розширивши одну відповідь Памфілової і замінивши у фразі голови ЦВК РФ про політичну кризу слово "зупинити" на слово "запобігти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-