Меркель сказала, у чому не погоджується з екоактивісткою Тунберг

Меркель сказала, у чому не погоджується з екоактивісткою Тунберг

Укрінформ
Канцлер Ангела Меркель у цілому схвалює рух захисників клімату, ініціатором якого є шведська школярка Грета Тунберг, але не в усьому погоджується з нею.

У цьому Меркель зізналася журналістам на полях Кліматичного саміту в Нью-Йорку після зустрічі з Тунберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я з нею зустрілася. Але я, можливо, захочу скористатися цією можливістю і сказати, що я не погоджуюся з нею в одному», - зазначила канцлер.

Вона згадала «збуджену промову» дівчини, під час якої сама сиділа в залі. Але, з точки зору Меркель, у цій промові не знайшло достатньо відображення те, як технології та інновації, особливо в енергетиці, а також в секторі енергоощадження, відкривають нові можливості для досягнення поставлених цілей.

«Ми хочемо використати ці можливості, і я надаю тут великого значення інноваціям та технологіям. Це суперечність тому, що я почула напередодні», - заявила глава німецького уряду.

Читайте також: Комітет ООН розглядає скаргу юної екоактивістки про "вкрадене дитинство"

Канцлер ФРН переконана, що її країна несе міжнародну відповідальність за захист клімату, а також схвалену днями національну програму щодо цього. Вона пообіцяла, що уряд дуже ретельно перевірить, чи є реальним досягти поставлених цілей. Якщо ж буде зрозуміло, що це неможливо, то будуть зроблені кроки щодо вдосконалення.

«Але, досягаючи цих цілей, ми робимо свій внесок у виконання Паризької угоди», - підкреслила Меркель.

Читайте також: Екоактівістка Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію і 1 мільйон крон

У середу уряд ФРН затвердив основу документа, що містить основні положення нового кліматичного пакета, узгодженого, як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці після 18-годинного обговорення.

«За допомогою цієї програми Федеральний уряд забезпечує досягнення кліматичних цілей на 2030 рік та реалізує цілі, викладені в національному плані щодо зміни клімату на 2050 рік», - поінформував журналістів у Берліні речник уряду Штеффен Зайберт.

Пакет, передбачає, зокрема, що до 2023 року з федерального бюджету буде виділено 54 млрд євро для реалізації заходів щодо зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу.

До вступу кліматичного пакета в дію Бундестаг повинен бути прийняти поправки до цілого ряду законів. Потім документ ще має затвердити Бундесрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-