Іран назвав умову, за якої прийме зміни у ядерній угоді

Іран назвав умову, за якої прийме зміни у ядерній угоді

Укрінформ
Іран готовий дати обіцянку про те, що не буде прагнути ядерної зброї і готовий прийняти зміни в ядерній угоді, якщо США повернуться до угоди і скасують всі санкції.

Про це заявив речник іранського уряду Алі Рабіеї, повідомляє The Hill.

"Якщо санкції закінчаться, і відбудеться повернення до (ядерної — ред.) угоди США, тоді буде можливість заявити про вихід з глухого кута, і у президента (Хасана Рухані - ред.) є навіть пропозиція про невеликі зміни в угоді", - зазначив він.

Як повідомлялося, угода 2015 року обмежила ядерну програму Ірану. Серед підписантів Спільного всеосяжного плану дій – США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія та Німеччина.

У 2018 році президент США Дональд Трамп вивів Вашингтон з угоди, звинувативши Іран у її порушеннях. Відтоді він наклав на Тегеран уже кілька пакетів санкцій США і погрожує новими обмеженнями.

Читайте також: Трамп пообіцяв в ООН посилювати санкції проти Ірану

У відповідь Іран вимагає від інших учасників угоди захистити Тегеран від американських санкцій і, заявляючи про їхню бездіяльність, почав демонстративно порушувати деякі пункти угоди.

Речник іранського уряду Алі Рабіеї заявив, що країни Європи мають запропонувати Ірану нові умови угоди до 6 вересня, інакше Тегеран "вдасться до серйозного кроку" на порушення ядерної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-