Трамп пообіцяв в ООН посилювати санкції проти Ірану

Трамп пообіцяв в ООН посилювати санкції проти Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати не тільки продовжуватимуть дію жорстких санкцій проти Ірану, а й посилюватимуть їх, допоки Тегеран не припинить розпалення війн у регіоні.

З такою заявою виступив у вівторок, 24 вересня, президент США Дональд Трамп з трибуни 74-ї Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Іран не тільки є головним спонсором тероризму у світі, іранські лідери розпалюють трагічні війни в Сирії та Ємені. Водночас режим розбазарює національні багатства, фанатично намагаючись отримати ядерну зброю. Ми не повинні допустити цього", - наголосив американський лідер.

Читайте також: В ООН три країни звинуватили Іран у нападах на нафтові об’єкти Саудівської Аравії

Він підкреслив, що коли США вийшли з іранської ядерної угоди, то запровадили суворі санкції проти Тегерана. Вони були посилені згодом.

"Через недавній напад Ірану на об'єкти нафтової галузі в Саудівській Аравії ми запровадили найбільш жорсткі санкції проти Центрального банку й Фонду національного розвитку країни", - нагадав президент США.

У цьому зв'язку Трамп наголосив: "Допоки Іран продовжуватиме свою поведінку, санкції продовжуватимуться і ставатимуть більш жорсткими".

Глава Білого дому закликав міжнародну спільноту приєднатися до зусиль США та Західного світу, спрямованих на подолання агресії іранського режиму. "Кожний відповідальний уряд повинен виходити з того, що не можна субсидіювати криваву активність Ірану", - заявив президент США.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-