В ООН три країни звинуватили Іран у нападах на нафтові об’єкти Саудівської Аравії

В ООН три країни звинуватили Іран у нападах на нафтові об’єкти Саудівської Аравії

Укрінформ
В ході щорічного засідання Генеральної Асамблеї ООН Велика Британія, Франція та Німеччина підтримали США у звинуваченнях на адресу Ірану щодо ударів по об’єктах нафтової промисловості Саудівської Аравії 14 вересня.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на відповідну спільну заяву лідерів Франції, Німеччини та Великої Британії.

"Ми, лідери Франції, Німеччини та Об’єднаного Королівства, пам’ятаємо про наші спільні безпекові інтереси, зокрема підтримуючи стабільність на Близькому Сході. Ми прагнемо продовжувати наші дипломатичні зусилля для створення умов та сприяння діалогу з усіма відповідними партнерами, зацікавленими в деескалації напруженості на Близькому Сході, в інтересах збереження міжнародного миру та безпеки. Ми закликаємо Іран вести такий діалог і утримуватися від подальших провокацій та ескалації", - йдеться в заяві.

Читайте також: Іран заперечує напади на саудівські нафтові об'єкти

Нагадаємо, що відповідальність за дроново-ракетний удар 14 вересня по нафтопереробному комплексу на території Саудівської Аравії офіційно взяли на себе підтримувані Іраном єменські повстанці-хусити. У зв’язку з цією ситуацію США уже вирішили відправити більше своїх військ до Саудівської Аравії.

Втім Іран заперечує свою причетність до нападів на саудівську нафтову інфраструктуру, вважаючи, що це лише помста єменських хуситів саудитам за авіаудари, завдані в ході громадянської війни в Ємені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-