Німеччина домовилася з низкою країн про розподіл мігрантів

Німеччина домовилася з низкою країн про розподіл мігрантів

Укрінформ
Німеччина, Франція, Італія та Мальта досягли угоди щодо тимчасового механізму розподілу мігрантів, урятованих у Середземному морі на шляху до Європи.

Угоди було досягнуто на зустрічі міністрів внутрішніх справ чотирьох країн у місті Біргу на Мальті, повідомляє DW.

"Є домовленість про спільний документ, який буде представлений на засіданні Ради міністрів внутрішніх справ ЄС 8 жовтня", - заявив очільник МВС Мальти Майкл Фарруджія після переговорів.

Читайте також: Добровільний розподіл мігрантів: Єврокомісія вітає ініціативу чотирьох країн

Його німецький колега Горст Зеегофер зазначив, що задоволений результатом зустрічі та зауважив, що ухвалена схема є тимчасовою. "Ми узгодили домовленості щодо тимчасового механізму в умовах надзвичайних ситуацій... який допоможе Італії та Мальті", - пояснив він.

Деталей ухваленої угоди міністри не повідомили. Утім, нещодавно глава МВС Німеччини оголосив, що його країна готова прийняти четверту частину врятованих у Середземному морі мігрантів. У Франції також заявили, що можуть прийняти чверть мігрантів. Узяти участь у розміщенні врятованих мігрантів також погодилися Хорватія, Фінляндія, Ірландія, Литва, Люксембург та Португалія.

Читайте також: Італія дозволила висадитися на Сицилії 182 мігрантам

Для такої співпраці в понеділок були розроблені "чіткі вимоги до процедур" та "чіткі терміни" розподілу біженців, сказав Зеегофер. Решта питань буде обговорена 8 жовтня на засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС.

Як повідомлялося, донедавна Мальта та Італія - країни ЄС, що найбільше потерпають від припливу мігрантів - відмовлялися приймати судна з урятованими в Середземному морі біженцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-