Джонсон не обіцяє прориву щодо Brexit на Генасамблеї ООН

Джонсон не обіцяє прориву щодо Brexit на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив, що переговори по Brexit, заплановані на цьому тижні "на полях" Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, не призведуть до прориву у вирішенні проблеми виходу Великобританії з ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

"Я не хочу надмірно вселяти віру в те, що в Нью-Йорку станеться прорив. Я не налаштований песимістично, ми будемо рухатися вперед, але потрібно зробити ще багато роботи", - заявив Джонсон журналістам у літаку на шляху до засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Після пропозицій про можливий компроміс із приводу бурхливого питання ірландського кордону, британський прем’єр визнав, що "все ще залишаються прогалини, все ще виникають труднощі" щодо вирішення цього питання.

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Читайте також: У ЄС відхилили прохання Джонсона щодо угоди Brexit без механізму backstop

Водночас європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений з урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як у ЄС, так і у Великій Британії, важливі положення щодо backstop - комплексу заходів задля збереження активних торговельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-