США ввели

США ввели "найбільш суттєві" санкції проти Ірану

Укрінформ
Після збройних атак на саудівські нафтопереробні заводи, відповідальність за які США поклали на Іран, адміністрація Дональда Трампа запровадила нові обмеження проти кількох іранських організацій, у тому числі Центробанку країни.

Про це офіційно поінформували в п'ятницю в Міністерстві фінансів США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так, у списку санкцій, оприлюднених на сайті Офісу контролю за іноземними активами (OFAC), інформується про введення додаткових обмежень проти компанії Etemad Tejarate Pars Co., пов'язаної з іранськими збройними силами, Фонду національного розвитку Ірану, а також Центрального банку країни.

У документі також йдеться, що санкції запроваджені, зокрема, через підтримку цими установами Корпусу стражів ісламської революції та Хізбалли.

Читайте також: У Конгресі США провели таємний брифінг щодо атак на НПЗ в Саудівській Аравії

У цьому зв'язку президент США Дональд Трамп у п'ятницю на одній із зустрічей в Білому домі назвав введені санкції "найбільш суттєвими", що будь-коли вводилися проти Тегерана.

Як повідомляв Укрінформ, глава Білого дому напередодні заявив, що віддав розпорядження Мінфіну відчутно посилити санкції проти Ірану. Таким чином, це стало першою реакцією адміністрації Трампа на провокацію проти саудівських нафтопереробних заводів, що призвела до різкого підняття світових цін на нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-