У Конгресі США провели таємний брифінг щодо атак на НПЗ в Саудівській Аравії

У Конгресі США провели таємний брифінг щодо атак на НПЗ в Саудівській Аравії

Укрінформ
Представники Пентагону й Державного департаменту США провели секретний брифінг в Комітеті з питань Збройних Сил нижньої палати Конгресу США щодо збройних атак на НПЗ Саудівської Аравії та причетності до цього Ірану.

Про це повідомило в четвер американське впливове видання The Hill.

"Найголовніше, що я хочу дізнатися – це те, що ми плануємо, які наші варіанти (відповіді - ред.), - розповів перед брифінгом голова Комітету з питань Збройних сил конгресмен-демократ Адам Сміт. - Ми всі бачили висновки розвідки… Питання в тому, куди ми підемо далі?"

Він також підкреслив, що напад на Саудівську Аравію "не дає жодних юридичних обґрунтувань" для рішення президента щодо військової відповіді США. 

Тим часом, в американському Конгресі лунають інші ініціативи щодо реагування на агресію Ірану в регіоні. Зокрема, сенатор-республіканець Ліндсі Грем наполягає на необхідності військового удару по Ірану. Він аргументував свою позицію тим, що Тегеран "побачив слабкість" у рішенні Трампа відмовитись від військової відповіді після того, як Іран збив американський безпілотник два місяці тому.

Як повідомляв Укрінформ, паралельно держсекретар США Майкл Помпео провів переговори із саудівським державним керівництвом, після яких заявив, що і Вашингтон і Ер-Ріяд підтверджують причетність Ірану до нападів на НПЗ, однак шукають мирного рішення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-