Штати шукають мирне рішення щодо Ірану – Помпео

Штати шукають мирне рішення щодо Ірану – Помпео

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа прагне мирного розв'язання проблеми, пов'язаної з агресією Ірану в регіоні — навіть після заяв офіційного Тегерана щодо готовності вести повномасштабну війну зі Сполученими Штатами.

Про це заявив Держсекретар США Майкл Помпео після переговорів із саудівським керівництвом у четвер, повідомили в Державному департаменті США.

"Безумовно, саме цього хоче президент Трамп, це те, чого завжди хотіла Америка. Ми дійсно хотіли б (досягти – ред.) мирного рішення",- зауважив Помпео.

Читайте також: Рухані назвав атаку в Саудівській Аравії попередженням від єменців

Він нагадав, що Іран збив американський безпілотник, здійснив масштабні атаки на саудівські НПЗ, а міністр закордонних справ Ірану "загрожує тотальною війною до останнього американця". У цьому зв'язку глава Держдепу підкреслив, що США і партнери прагнуть створення коаліції, "спрямованої на досягнення миру та мирного вирішення цього виклику".

Читайте також: Трампа закликають діяти більш жорстко проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії зазнали обстрілів, після яких країна вдвічі скоротила видобуток нафти. Відповідальність за ракетні удари та застосування керованих дронів узяли на себе хусити, яких підтримує Іран.

Водночас США і міжнародна коаліція на чолі з Ер-Ріядом звинуватили Іран у підготовці та організації удару. На цьому тлі в понеділок світова ціна на нафту суттєво підвищилася, але згодом почала знижуватися. 

Читайте також: Саудівська Аравія пред'явила докази причетності Ірану до атак на НПЗ

У середу президент США Дональд Трамп заявив, що розпорядився відчутно посилити санкції проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-