Німеччина до 2023 року вкладе в захист клімату €54 мільярди

Німеччина до 2023 року вкладе в захист клімату €54 мільярди

Укрінформ
Уряд Німеччини в результаті 18-годинного засідання у відомстві канцлера, зміг досягти консенсусу щодо Програми кліматичних цілей до 2030 року.

Про результати переговорів розповіли журналістам глава уряду Ангела Меркель і віцеканцлер — міністр фінансів Олаф Шольц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми віримо в те, що зможемо досягти поставлених цілей; шанси на те, що ми впораємося, зросли", - заявила Меркель. Водночас вона визнала, що цілі 2020 року, які уряд ФРН поставив собі у 2007 році, досягнуті не будуть, перш за все в таких галузях як транспорт і утеплення будівель.

Вона вказала, що в ході дуже інтенсивних і конструктивних переговорів був затверджений великий пакет заходів. Серед них — здорожчання бензину і дизельного палива, підвищення податку на комунальні послуги і заборона на установку нових масляних обігрівачів з 2026 року. Уряд також хоче зменшити викиди CO2 через торгівлю правами на викиди.

Керівник Мінфіну Шольц поінформував, що до 2023 року інвестиції в захист клімату сягнуть 54 млрд євро. Підтверджено мету, щоб до 2030 року частка відновлюваної енергетики складала не менше 65%. Проводитиметься модернізація електростанцій, які працюють на відновлюваних джерелах енергії, що має сприяти створенню робочих місць. Завдання - зробити енергію чистішою, чому сприятиме відмова від використання вугілля, а також атомної енергетики, і стимулювання придбання електромобілів.

Шольц підкреслив, що в минулому не дуже багато було досягнень у сфері захисту клімату, але далі так тривати не може, і уряд Німеччини налаштований рішуче.

ФРН ставить перед собою мету до 2030 року скоротити рівень викидів CO2 на 55% в порівнянні з 1990 роком (нині показник трохи не дотягує до 30%).

Учасники брифінгу підкреслювали, що не останню роль в тому, що будуть прийматися більш рішучі кроки щодо захисту клімату зіграв кліматичний рух FridaysforFuture, Меркель навіть цитувала його засновницю Грету Тунберг.

Читайте також: Учасники Кліматичного маршу передали Зеленському листа

Водночас понад 10 тисяч прихильників руху проводять акцію в центрі Берліна. Демонстрації плануються і в інших містах країни — зареєстровано понад 500 акцій.

В цілому 20 вересня рух FridaysforFuture і учасники Кліматичних маршів в 160 країнах світу вимагають кроків щодо захисту клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-