Туреччина може розмістити в зоні безпеки 2-3 млн сирійських біженців – Ердоган

Туреччина може розмістити в зоні безпеки 2-3 млн сирійських біженців – Ердоган

Укрінформ
У зоні безпеки, яка буде створена на півночі Сирії вздовж сирійсько-турецького кордону, Туреччина зможе розмістити 2-3 млн сирійських біженців.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє кореспондент Укріфнорму.

«Створивши зону безпеки на схід від Євфрату, ми зможемо розмістити на цій території сирійських біженців як з Туреччини, так і з Європи. Йдеться про 2-3 млн людей», - сказав Ердоган.

Він наголосив, що Туреччина очікує на сильну підтримку Європи у вирішенні ситуації в Ідлібі та районі на схід від Євфрату і вкотре наголосив на тому, що у разі неефективності співпраці зі США по створенню зони безпеки, Туреччина вживатиме в цьому напрямку самостійних кроків.

Читайте також: В адміністрації Ердогана заявляють, що Туреччина не відмовиться від С-400

«Якщо Туреччина за два тижні спільно з США не досягне конкретних результатів щодо створення зони безпеки в Сирії, то Анкара почне діяти самостійно», - сказав Ердоган.

Він нагадав, що нині в Туреччині перебуває 3,6 млн біженців з Сирії та вказав на те, що через атаки сирійського режиму, які тривають за підтримки РФ останні кілька місяців, сирійці переміщуються на північ країни, що може спровокувати нову хвилю біженців.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня 2016 року була підписана угода між ЄС та Туреччиною про реадмісію біженців.

Читайте також: Ердоган звинуватив Вашингтон у сприянні терористичним організаціям у Сирії

В угоді йшлося про надання Туреччині фінансової допомоги у розмірі 6 мільярдів євро, які турецький уряд мав використати на проєкти, спрямовані на сирійських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-