США вважають, що Північна Корея продовжує виробляти ядерну зброю

США вважають, що Північна Корея продовжує виробляти ядерну зброю

Укрінформ
Сполучені Штати мають підстави вважати, що режим Північної Кореї продовжує виробництво ядерної зброї попри заяви про готовність вести переговори щодо повної денуклеаризації.

З такою заявою виступив у середу, 18 вересня, на слуханнях у Комітеті в міжнародних справах Сенату США помічник держсекретаря в справах Східної Азії й Тихоокеанського регіону Девід Стілвелл, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У відповідь на запитання сенаторів, чи вважає він, що Північна Корея продовжує виробляти ядерну зброю, Стілвелл твердо зазначив: "Я вважаю, що вони це роблять".

Водночас, він не став коментувати, про які обсяги виробництва йдеться.

При цьому американський чиновник підкреслив, що американська сторона залишається на позиції "повної й контрольованої денуклеаризації" КНДР та зберігає тиск санкцій на режим у Пхеньяні.

Читайте також: У КНДР повідомили про випробування надвеликої реактивної установки

Переговори між США і КНДР про ядерне роззброєння Північної Кореї були започатковані минулого року в Сінгапурі, коли відбувся перший історичний саміт за участі лідерів обох держав. Другий саміт, який пройшов у лютому цього року у В'єтнамі, зазнав невдачі. Після цього переговори двох країн щодо денуклеаризації зупинилися, однак лідери США і Північної Кореї й надалі демонструють формальну готовність до діалогу.

Фото: ph.usembassy.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-