Джонсон заявив Юнкеру, що Британія вийде з ЄС 31 жовтня

Джонсон заявив Юнкеру, що Британія вийде з ЄС 31 жовтня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час зустрічі з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, наголосив, що не має наміру просити про відтермінування Brexit підтвердивши, що країна вийде з ЄС у запланований день.

Про це заявив представник британського уряду після зустрічі Джонсона та Юнкера, повідомляє Sky News.

"Прем'єр-міністр (Джонсон - ред.) також підтвердив, що не проситиме про продовження (процесу Brexit — ред.) і 31 жовтня виведе Великобританію з ЄС... Лідери погодилися з тим, що дискусії необхідно активізувати і що зустрічі будуть проводитися на щоденній основі", - йдеться у заяві речника.

Крім того, "було вирішено, що переговори також повинні вестися на політичному рівні між (французьким політиком -ред.) Мішелем Барньє і міністром з питань Brexit (Стівеном Барклай ред.), а також триватимуть переговори між президентом Юнкером і прем'єр-міністром (Джонсоном — ред.)".

Юнкер, зі свого боку, нагадав, що відповідальністю Великобританії є висувати юридично оперативні рішення, сумісні з угодою про вихід країни з ЄС. Глава Єврокомісії також заявив, що подальші переговори про наступні кроки невдовзі продовжаться.

Читайте також: Джонсон порівняв Британію з героєм коміксів

Як повідомлялося, спочатку Велика Британія повинна була вийти зі складу ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Новий прем'єр-міністр Борис Джонсон має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі і без угоди.

Фото: sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-