Росія і Білорусь планують створити конфедеративну державу до 2022 року - ЗМІ

Росія і Білорусь планують створити конфедеративну державу до 2022 року - ЗМІ

Укрінформ
Росія і Білорусь домовилися про єдиний Податковий кодекс і Цивільний кодекс на рівні Союзної держави.

Про це повідомив "Коммерсантъ" з посиланням на програму економічної інтеграції країн, з якою ознайомилося видання.

«Вона (програма економічної інтеграції Росії і Білорусі, парафована сторонами на початку вересня, але публічно не розкривалася - ред.) розрахована на півтора року і передбачає часткове об'єднання двох економічних систем з січня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

При цьому йдеться як мінімум про єдиний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, уніфікований облік власності та схожі соцгарантії, майже об'єднаний банківський нагляд, але з двома центробанками, єдиний регулятор ринків нафти, газу й електроенергії і гармонізоване держрегулювання галузей. Тобто з 2022 року планується створити конфедеративну державу з інтеграцією економік вище, ніж в Євросоюзі.

Країни поки що не зважилися запровадити єдину валюту або об'єднати емісійні банки. Проте, вони збираються частково об'єднати платіжні системи. З 2021 року запровадять єдиний доступ до держзакупівель.

Читайте також: Лукашенко хоче провести Олімпіаду спільно з Україною

Програма ніяк не зачіпає державний устрій Росії і Білорусі, оборону, державну безпеку, освіту, охорону здоров'я і науку.

Прем'єр-міністри Дмитро Медведєв і Сергій Румас узгодили "Програму дій Білорусі і РФ з реалізації положень договору про створення Союзної держави" ще 6 вересня, проте документ досі не опубліковано.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив Сергія Румаса, який раніше очолював Банк розвитку, прем'єр-міністром країни 18 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-