Новий склад Єврокомісії затвердять 31 жовтня

Новий склад Єврокомісії затвердять 31 жовтня

Укрінформ
Європейський Парламент проведе слухання всіх кандидатів до призначення на посади єврокомісарів у новому складі Єврокомісії, і ухвалить остаточне рішення щодо затвердження такого складу 31 жовтня під час пленарного засідання у Страсбурзі.

Про це у четвер під час пресконференції у Брюсселі сказав Президент Європарламенту Девід Сассолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У кожного (майбутнього) єврокомісара є "свій" профільний парламентський Комітет, члени якого мають бажання задати йому або їй питання в рамках дорученого "портфелю". Весь процес завершиться під час остаточного голосування 31 жовтня у Страсбурзі, і це дозволить новим Єврокомісарам пристати до роботи з 1-го листопада", - сказав Президент Європарламенту.

Читайте також: Лондон пропонує країнам ЄС мініугоди щодо Brexit в обхід Єврокомісії - ЗМІ

Він зауважив, що сьогодні відбулася перша після літньої перерви "конференція президентів" - нарада лідерів парламентських політичних груп. Учасники отримали перелік кандидатів на посади Єврокомісарів, і почали організовувати програму їх слухання у парламентських комітетах. Такі слухання відбудуться в період між 13 вересня і 8 жовтня, коли послідовно будуть заслухані всі кандидати. Як очікується, слухання відбуватимуться паралельно у різних комітетах Європарламенту, при цьому протягом одного дня відбуватиметься заслуховування чотирьох кандидатів – двох з ранку, і двох – по обіді.

"У тому, що стосується взаємин між Єврокомісією і Європарламентом, можу вам сказати, що політичні групи вже зробили певні коментарі з приводу окремих портфелів і стосовно імен, які стоять за деякими з цих портфелів. Я запросив Урсулу фон дер Ляєн прийти на "конференцію президентів" та почути думки політичних груп – це відбудеться наступного тижня у Страсбурзі", - зауважив Девід Сассолі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Європейський парламент з другої спроби обрав нового президента - під час повторного голосування більшість голосів здобув італієць Девід-Марія Сассолі, "Соціалісти і демократи" (S&D).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-