У Туреччині виправдали австрійського журналіста, обвинуваченого в тероризмі

У Туреччині виправдали австрійського журналіста, обвинуваченого в тероризмі

Укрінформ
Суд в Анкарі ухвалив виправдувальний вирок у справі австрійського журналіста й активіста Макса Цірнгаста, затриманого рік тому за обвинуваченням у причетності до терористичної організації.
Про це повідомляє АРА.

"Рівно через рік після свого затримання за обвинуваченням у тероризмі активіст та журналіст Макс Цірнгаст несподівано був виправданий судом в Анкарі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурор виступив з неочікуваним проханням щодо виправдання обвинуваченого "через брак доказів".

Вирок поки що не набув чинності. Теоретично верховна прокуратура Туреччини може протягом 7 днів ще подати апеляцію, однак сторона захисту цього не очікує.

Рішення турецького суду привітали президент Австрії Александер Ван дер Беллен та міністр закордонних справ Александер Шалленберг. Австрійські політичні та журналістські кола раніше гостро розкритикували затримання австрійського журналіста в Туреччині та закликали до його звільнення.

Читайте також: У Туреччині звільнили з-під варти австрійського журналіста

Як повідомляв Укрінформ, громадянин Австрії Макс Цірнгаст, який вивчав з 2015 року політологію в Анкарі, писав матеріали для різних медіа в Туреччині та за кордоном, у тому числі для німецькомовного ліворадикального журналу Re:volt. Матеріали Цірнгаста містили гостру критику турецького уряду, зокрема позиції Анкари стосовно лівоекстремістської "Робочої партії Курдистану", яка визнана у Туреччині терористичною організацією.

11 вересня Цірнгаст був затриманий турецькими правоохоронцями і взятий під арешт. На порталі Re:volt повідомлялося, що йому фабрикують звинувачення в участі в терористичній організації. Цірнгаст відкинув усі обвинувачення.

Наприкінці грудня 2018 року рішенням суду журналіста було звільнено з-під варти із забороною виїзду з країни та зобов’язанням регулярно відмічатися у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-