Євросоюз планує збудувати «зелену» економіку до 2050 року

Євросоюз планує збудувати «зелену» економіку до 2050 року

Укрінформ
Напередодні саміту з кліматичних змін, який має відбутися 23 вересня під егідою Генерального секретаря ООН у Нью-Йорку, Європейський Союз підтвердив амбіції у боротьбі з кліматичними змінами та у переході до «зеленої» економіки до 2050 року.

Відповідна інформація міститься у Комунікації Єврокомісії з кліматичних цілей, яку у середу в Брюсселі оприлюднили віцепрезидент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович та Єврокомісар із кліматичних дій та енергетики Аріас Каньєте, повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Євросоюз принесе в Нью-Йорк результати спільної робота в рамках енергетичного Союзу: реалістичну перспективу побудови кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Цей намір підтверджується амбітною політикою, яка закріплена у юридично зобов’язуючих документах. Євросоюз забезпечив участь всіх секторів економіки у такому переході. Ми сподіваємося, що на саміті з кліматичних змін наші плани надихнуть й інші країни», - зауважив щодо цього Шефчович.

Читайте також: Україні потрібен закон, який би визначав позицію держави щодо лісу - Бондар

Відповідно до нещодавнього опитування Євробарометру, 93% європейців переконані у тому, що кліматичні зміни є серйозною проблемою. Країни ЄС мають намір до 2020 року, як це передбачено Паризькими домовленостями із кліматичних змін, представити довгострокову стратегію спільних дій щодо досягнення кліматичних цілей 2050 року. Такі цілі з побудови кліматично нейтральної економіки були представлені Єврокомісією у листопаді 2018 року та підтримані більшістю країн ЄС у червні вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-