Протестувальники в Гонконгу не припинятимуть боротьбу - активіст

Протестувальники в Гонконгу не припинятимуть боротьбу - активіст

Укрінформ
Активісти у Гонконгу, які вже три місяці виходять на акції протесту, вимагаючи більше політичних прав, не мають наміру відступати.
Про це заявив у середу журналістам у Берліні один з очільників протестного руху у Гонконгу Джошуа Вонг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протести не припиняться, ми продовжуватиме нашу боротьбу, ми не будемо мовчати. Пекін ігнорує наші вимоги, а ми просто обстоюємо наші базові права. Гонконг стоїть на передовій лінії боротьби проти авторитарного придушення», - заявив Вонг.

Він відкинув закиди у сепаратизмі, наголосивши, що разом з однодумцями «лише просить реформи виборчої системи».

Вонг назвав те, що відбувається в Спеціальному адміністративному районі КНР, «варварським застосування сили», та закликав Німеччину і ЄС не просто виступати з заявами про стурбованість, а й суворо засудити насилля з боку поліції.

Він упевнений, що міжнародний тиск міг би змінити ситуацію в САР. Адже материковий Китай, який має великий бізнес в усьому світі, змушений буде дослуховуватися, якщо його найбільші торгівельні партнери при укладанні торгівельних угод згадували би питання політичних свобод, висували це як умову. Вонг усвідомлює, що вимоги, пов’язані з обстоюванням прав людини, можуть зашкодить торговим угодам, але «Гонконг є глобальним торговим та фінансовим центром, тому світ мусить звертати увагу на те, що відбувається в регіоні, та не закривати на це очі».

За словами Вонга, він у жодному разі не закликає до втручання світових лідерів у внутрішні справи Китаю, але нагадує, що «їхній обов’язок - підтримувати демократію».

Джошуа Вонг провів паралель між Гонконгом і Берліном часів розділення Німеччини, назвавши перший «новим Берліном нової холодної війни», та висловив сподівання, що саме тому німці могли би краще зрозуміти та підтримати боротьбу жителів Гонконгу за свободу та демократію.

Читайте також: Лідер гонконзьких протестів відвідав Берлін, викликавши обурення Пекіна

У Берліні Вонг мав розмови з рядом депутатів бундестагу, а також міністром закордонних справ Гайко Маасом. Зустрічей у відомстві канцлера не передбачено.

У п’ятницю Вонг прибуде до Вашингтона, де, окрім іншого, планує зустрітися з кількома конгресменами.

За словами Вонга, його поїздки фінансуються за рахунок зібраних за допомогою крафтфандингу коштів.

Фото: razon.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-