В Ірані затримали двох австралійок з британськими паспортами за

В Ірані затримали двох австралійок з британськими паспортами за "шпигунство"

Укрінформ
В Ірані на тлі напруженості, що зростає у відносинах з Лондоном були арештовані дві австралійки з британськими паспортами.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на міжнародні ЗМІ.

«Дві англо-австралійки були арештовані і затримані в Ірані на тлі напруженості, що зростає між Лондоном і Тегераном», - йдеться в повідомленні.

Одна із заарештованих жінок — блогер, що подорожувала по Азії зі своїм хлопцем. Вона була арештована іранською революційною гвардією 10 тижнів тому ймовірно за розбиття табору в військовому районі навколо Джаджруда в провінції Тегеран.

Друга жінка є академіком австралійського університету, її було засуджено до 10 років позбавлення волі. У чому саме її обвинувачують невідомо, проте ЗМІ зазначають, що такий термін в Ірані зазвичай присуджують за шпигунство.

Жінки були ув'язнені в тюрму Евін у Тегерані, де тримають 41-річну Назанін Загарі-Реткліфф - британку іранського походження, обвинувачену в шпигунстві і закликах до повалення керівництва Ісламської Республіки.

Як наголошується, ці інциденти є першими за останні роки випадками, коли власники британських паспортів, що не мають іранського громадянства, були ув'язнені в іранську в'язницю.

Читайте також: В Ірані журналісту дали пів року в'язниці за пост в Instagram

У зв'язку із загостренням ситуації австралійський уряд порекомендував своїм громадянам «переглянути потребу подорожувати в Іран».

Нагадаємо, 19 липня британський танкер Stena Impero з 23 членами екіпажу на борту був затриманий Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) в Ормузькій протоці за обвинуваченням у порушенні правил міжнародного судноплавства. Лондон пригрозив Тегерану серйозними наслідками, якщо той найближчим часом не звільнить судно. Президент Ірану Хассан Рухані натякнув, що Велика Британія може повернути свій танкер, якщо звільнить іранський танкер, затриманий 4 липня в Гібралтарі за порушення санкцій ЄС. На початку вересня стало відомо про наміри Ірану звільнити сімох членів екіпажу Stena Impero.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-