Польща може отримати перші винищувачі F-35 у 2024 році

Польща може отримати перші винищувачі F-35 у 2024 році

Укрінформ
Перші чотири американські винищувачі F-35 компанії Lockheed Martin можуть надійти на озброєння польської армії у 2024 році, а до 2026-го у країні може зʼявитися повноцінна ескадрилья цих літаків.

Про це під час міжнародної військової виставки в польському місті Кельце поінформував віцепрезидент Lockheed Martin Грег Улмер, повідомляє Польське радіо.

“Якщо польська програма реалізовуватиметься так, як ми про це знаємо, то перші винищувачі може бути доставлено у 2024 році. Це чотири літаки, які використовуються для навчання пілотів і наземного персоналу - і вони залишалися б у США до завершення навчального курсу”, - заявив Улмер.

Він зауважив, що саме так діяли Австралія, Південна Корея, Норвегія та Ізраїль, які також спочатку здійснювали навчання свого персоналу в США на закуплених літаках.

Читайте також: Японія закупить у США 42 винищувачі-невидимки F-35В

За словами Улмера, до 2026 року Польща може отримати від 12 до 16 винищувачів. А до 2030-го - ще одну партію таких літаків. 

Як повідомлялося, Польща звернулася до США з пропозицією купівлі 32 винищувачів п’ятої генерації F-35 Lightning II в рамках реалізації програми Harpia. Американські літаки мають замінити російські МіГ-29.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-