В Улан-Уде розганяють мітинг за скасування результатів виборів мера

В Улан-Уде розганяють мітинг за скасування результатів виборів мера

Укрінформ
На площі Рад в Улан-Уде, столиці російської республіки Бурятії, силовики розганяють учасників розпочатої напередодні стихійної акції за скасування результатів виборів мера.

Про це повідомляє «Тайга. Инфо».

«Стихійна акція протесту триває на площі Рад в Улан-Уде. Протестувальники вимагають звільнення затриманих прихильників Олександра Габишева, відомого як «шаман, идущий изгонять Путина», і виступають за скасування результатів виборів мера міста», - йдеться в повідомленні.

Мітинг розпочався 9 вересня. За повідомленням видання, «незважаючи на підігнані до площі автозаки, ніч пройшла спокійно, поліція нікого не затримувала».

Однак вранці 10 вересня «поліція почала витісняти мітингувальників з площі Рад». Точної інформації про затриманих немає.

Депутат народного хуралу (парламенту Бурятії) і секретар регіонального відділення КПРФ Баїр Циренов заявив, що вранці його побили невідомі в поліцейській формі та цивільному одязі, що намагалися його викрасти, а також побили чоловіків, які захищали його.

Пізніше Депутат хуралу Тумен Дондоков повідомив «МБХ медиа», що Циренков і двоє його соратників (блогер Дмитро Баїров і помічник депутата Олексій Іхіротов) затримані.

Читайте также: В России арестовали еще двух оппозиционеров

У районі площі перестав працювати мобільний зв'язок.

Мітинг в Улан-Уде розпочався 9 вересня. Його учасники вимагають звільнення прихильників якутського шамана Олександра Габишева, який пішки пішов до Москви «изгонять Путина». Протестувальники також наполягають на проведенні повторних виборів мера міста. Вони вважають, що голосування пройшло з порушеннями.

Фото: © t.me/newbur_true/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-