Сім країн Південної Америки підписали пакт про захист басейну Амазонки

Сім країн Південної Америки підписали пакт про захист басейну Амазонки

Укрінформ
На саміті у Колумбії лідери сімох країн регіону Амазонії домовились про спільні заходи щодо захисту басейну річки Амазонка на тлі поширення масових лісових пожеж. 
Про це інформує BBC.
"Сім країн Південної Америки домовились про заходи щодо захисту басейну річки Амазонка на тлі глобального занепокоєння з приводу масових пожеж у найбільших тропічних лісах світу. Болівія, Бразилія, Колумбія, Еквадор, Гайана, Перу та Суринам підписали пакт, створивши спільну мережу реагування на катастрофи та супутниковий моніторинг стихії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на саміті у Колумбії лідери держав також погодилися працювати над лісовідновленням. "Ця зустріч буде майданчиком для механізму координації для президентів, які поділяють наш скарб - Амазонію", - сказав президент Колумбії Іван Дюке, який приймав саміт у місті Летисія.

Сім країн також погодилися докладати більше зусиль для освіти населення та збільшити роль громад корінних мешканців регіону. Як повідомляв Укрінформ, міжнародні лідери на саміті G7 у Біарріці домовилися виділити гроші на допомогу у боротьбі з пожежами у тропічних лісах Амазонії.

Читайте також: Корінні народи Канади закликають посилити боротьбу з пожежами у Бразилії

Пожежі у тропічних лісах Амазонки, які називають "легенями планети", на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання збільшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-