Президент Бразилії не приїде на саміт щодо пожеж в Амазонії

Президент Бразилії не приїде на саміт щодо пожеж в Амазонії

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару не зможе бути присутнім на зустрічі з лідерами країн, які межують з Амазонським дощовим лісом, оскільки готується до хірургічної операції.
Про це повідомив його помічник, інформує BBC.

“Президент Бразилії Жаїр Болсонаро пропустить запланований саміт щодо пожеж в Амазонському дощовому лісі через підготовку до операції”, - йдеться у повідомленні.

Це вже буде четверта операція Болсонару після того, як його невідомий поранив у живіт під час президентської виборчої компанії у 2018 році.

Зазначається, що країна може направити на саміт іншого представника або попросити відтермінувати зустріч.

Президенти Перу Мартін Візкарра й Колумбії Іван Дюк скликали на 6 вересня зустріч лідерів країн, які межують із Амазонським дощовим лісом, через пожежі в Бразилії й Болівії.

Читайте також: У Бразилії тимчасово заборонили спалювати траву через пожежі в Амазонії

Як повідомляв Укрінформ,міжнародні лідери на саміті G7 в Біарріці домовилися виділити гроші на допомогу в боротьбі з пожежами в тропічних лісах Амазонії.

Нинішні пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають "легенями планети", на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Кількість осередків займання збільшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-