Корінні народи Канади закликають посилити боротьбу з пожежами у Бразилії

Корінні народи Канади закликають посилити боротьбу з пожежами у Бразилії

Укрінформ
Бразилія повинна дотримуватися прав корінних народів, які проживають на її території, та посилити боротьбу із нищівними лісовими пожежами в Амазонії.

Про це йдеться у заяві Конгресу корінних народів Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У солідарності із корінними народами Південної Америки, Конгрес корінних народів закликає Канаду та Бразилію припинити руйнівні пожежі в Амазонії та поважати права корінних народів Бразилії”, - зазначається у заяві.

В організації наголосили, що в Амазонії проживають сотні тисяч представників корінних народів, чиї “традиційні території та спосіб життя опинилися під загрозою через пожежі”. “Канада запропонувала 15 млн дол. допомоги у боротьби із пожежами в Амазонії, але доставка технічних ресурсів до місця потреби — це лише частина допомоги. Канада повинна й надалі співпрацювати із міжнародними партнерами над пропагуванням поваги до прав корінних народів, захисту навколишнього середовища, а також стійких економічних підходів”, - наголосили у Конгресі корінних народів Канади.

Читайте також: Президент Бразилії не приїде на саміт щодо пожеж в Амазонії

Конгрес корінних народів Канади — це всенаціональна організація, яка відстоює права, інтереси та потреби представників різноманітних канадських корінних народів, які проживають поза резерваціями.

Минулого тижня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв виділити на допомогу Бразилії у гасінні лісових пожеж 15 млн дол. та направити спеціальну авіаційну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-