США готові посилювати стримування російської агресії – Пентагон

США готові посилювати стримування російської агресії – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати готові докладати більше зусиль для того, щоби стримувати прояви російської агресії як у Східній Європі, так і в інших регіонах світу.

Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер під час виступу в Королівському інституті оборонних досліджень у Лондоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо стояти осторонь, поки авторитарні країни намагаються переробити глобальне середовище безпеки на свою користь за рахунок інших", - наводить слова міністра оборонне відомство США.

За його словами, інакше це виглядало би як "заклик до подальшої агресії" і зменшило би здатність демократичного світу стримувати майбутні конфлікти. Серед чинників, що найбільше турбують світ, міністр оборони США назвав поведінку РФ. Він нагадав, що Росія продовжує агресію в Україні та намагається вплинути на ситуацію в Сирії. "Навіть у місцях, настільки далеких (від РФ – ред.), таких як Венесуела, ми бачимо, що Росія проявляє лояльність до дискредитованих режимів, намагаючись сприяти нестабільності", - підкреслив глава Пентагону.

Читайте також: Глава Пентагону обговорить у Лондоні і Парижі протистояння РФ

Він також згадав, що і в Сполученому Королівстві мало місце застосування росіянами бойового газу "Новачок" у 2018 році проти родини Скрипалів та отруєння Олександра Литвиненка в 2006 році радіоактивним ізотопом. "Зовнішня політика Росії продовжує нехтувати міжнародними нормами. Тому США в співпраці з нашими союзниками по НАТО розширюють присутність у Польщі та продовжують тісну співпрацю з країнами Балтії", - зауважив міністр оборони США.

Він запевнив, що Північноатлантичний альянс залишається пильним і продовжує адаптуватися, посилювати готовність підрозділів, зміцнювати заходи стримування, а також "протистояти й перемагати, якщо це необхідно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-