Меркель запевнила китайських інвесторів у підтримці

Меркель запевнила китайських інвесторів у підтримці

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель під час засідання Консультативного комітету німецько-китайського бізнесу в Пекіні в п’ятницю запевнила китайських бізнесменів у тому, що в Німеччині їх вітають.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати щось про умови інвестування китайських компаній у Німеччині, якщо може виникнути якийсь неспокій: ми все ще прагнемо бути відкритими для китайських інвестицій та прозорими", - зазначила Меркель.

Водночас вона підкреслила, що інвестування має здійснюватися за чіткими правилами та законами країни. Канцлер визнала, що в останні місяці спостерігається спад у китайських інвестиціях, причини якого німецька сторона не може точно оцінити.

За підрахунками консалтингової фірми EY, компанії з Китаю сповільнюють свою експансію в Європі: у першій половині року вони витратили лише 2,1 млрд євро на придбання активів у Європі, що більш ніж на 80% менше у порівнянні з першою половиною 2018 року.

Меркель підкреслила, що сторони повинні працювати на двосторонній основі, щоб інвестиційні проекти працювали добре, та на засадах взаємності, тобто рівного доступу до місцевих ринків та рівного ставлення. Це, за її словами, також означає, що потрібно укласти договір про захист інвестицій між Європейським Союзом та КНР. Німеччина головуватиме в Європейському Союзі у другій половині 2020 року та готова використати цей час, щоби завершити цей проєкт разом з новою Єврокомісією.

Канцлер також висловила сподівання, що Пекіну вдасться домогтися завершення переговорів із Сполученими Штатами Америки. "Це було б добре для всіх нас", - зауважила вона.

Читайте також: Меркель почала візит до Китаю

Меркель під час візиту, який триває 5-7 вересня, супроводжують керівники провідних німецьких компанії, зокрема, Daimler, VW, BMW, Siemens, Allianz, BASF.

Як відомо, з обсягами торгівлі 199,3 млрд євро у 2018 році Китай втретє поспіль був найважливішим торговим партнером Німеччини. Водночас Німеччина є найважливішим економічним партнером Китаю в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-