Канада готується зустрічати ураган Доріан

Канада готується зустрічати ураган Доріан

Укрінформ
Потужний ураган "Доріан", що спричинив руйнівні наслідки у районі Багамських островів, на вихідні наблизиться до атлантичного узбережжя Канади.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на Центр ураганів Канади.

"Ґрунтуючись на актуальному прогнозі, найбільш вірогідний маршрут руху урагану "Доріан" у суботу пролягатиме південніше атлантичних провінцій, а під кінець дня - через схід Нової Шотландії, до ранку неділі досягнувши східної частини Ньюфаундленду", - зазначають синоптики.

Центр ураганів Канади попереджає про "значний вплив" потужних вітрів, а також загрозу штормів, з висотою хвиль понад 12 метрів. “Вплив вітру, вірогідно, буде посилений листяним покровом на деревах, збільшивши можливість їх пошкодження та падіння, а також потенційно зумовивши перебої у постачанні електроенергії", - йдеться у повідомленні на сайті Центру.

Окрім цього, синоптики передбачають значні опади, які досягнуть позначки у 50 мм, а подекуди - 100 мм, що може спричинити вихід водойм із берегів та паводки.

Читайте також: Ураган Доріан досяг узбережжя Південної й Північної Кароліни

Як повідомляв Укрінформ, ураган "Доріан", який у Атлантичному океані досяг найвищої, п'ятої категорії потужності, в понеділок обрушився на Багамські острови. Після цього він наблизився до південної частини США і, на відміну від прогнозів, не заглибився в континентальну частину Сполучених Штатів. Натомість, ураган попрямував вздовж узбережжя на північ США.

За останніми повідомленнями, жертвами урагану "Доріан" стала щонайменше 21 людина, переважно на Багамах. Потужні пориви вітру зносили дахи житлових будинків, валили дерева. У американських штатах Флорида, Південна й Північна Кароліна, Джорджія, Вірджинія оголошено надзвичайний стан у зв'язку з негодою. У кількох штатах проведено евакуацію значної частини населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-