Ураган Доріан досяг узбережжя Південної й Північної Кароліни

Ураган Доріан досяг узбережжя Південної й Північної Кароліни

Карта
Укрінформ
Потужний ураган Доріан, що спричинив руйнівні наслідки у районі Багамських островів, у четвер наблизився до штатів Південна й Північна Кароліна США.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінфоорму з посиланням на дані Національного центру ураганів США.

"Небезпечні для життя штормові пориви вітру, потужні опади та смерчі очікуються вздовж узбережжя Південної й Північної Кароліни, а також частково на південному сході штату Вірджинія та на півдні затоки Часопік", - зазначають синоптики.

Національний центр ураганів попереджає про загрозу серйозних повеней у східній частині штатів Південна й Північна Кароліна, особливо в районах, що прилягають до атлантичного узбережжя.

Як повідомляв Укрінформ, ураган Доріан, який у Атлантичному океані досяг найвищої, п'ятої категорії потужності, в понеділок обрушився на Багамські острови. Після цього він наблизився до південної частини США і, на відміну від прогнозів, не заглибився в континентальну частину Сполучених Штатів. Натомість, ураган попрямував вздовж узбережжя на північ США.

Читайте також: Багами просять у ЄС допомоги через ураган Доріан

За останніми повідомленнями, жертвами урагану Доріан стала щонайменше 21 людина, переважно на Багамах. Потужні пориви вітру зносили дахи житлових будинків, валили дерева. У американських штатах Флорида, Південна й Північна Кароліна, Джорджія, Вірджинія оголошено надзвичайний стан у зв'язку з негодою. У кількох штатах проведено евакуацію значної частини населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-