США дають $15 мільйонів за дані про

США дають $15 мільйонів за дані про "нафтові" оборудки Ірану

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США готове виплатити багатомільйонну винагороду за інформацію від джерел, яка дозволить припинити незаконні фінансові оборудки елітного в Ірані Корпусу стражів ісламської революції (КСІР).

Про це йдеться в офіційній інформації Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Програма Державного департаменту США "Винагорода за правосуддя" (RFJ) пропонує винагороду в розмірі до $15 млн за інформацію, яка може допомогти знищити фінансові механізми іранського Корпусу стражів ісламської революції (КСІР) та його філій, у тому числі спецпідрозділу КСІР - "Кудс",- зазначається в повідомленні.

Запит стосується, в тому числі, незаконних продажів нафти та використання при цьому цивільних нафтових танкерів, таких як "Adrian Darya", уточнили у відомстві.

Читайте також: Штати ввели санкції проти спонсорів іранських бойовиків

Крім того, Держдеп готовий виплатити винагороду за інформацію про джерела доходів КСІР; задіяні фінансові механізми, включно зі схемою "нафта в обмін на гроші"; використання підставних компаній; спроби ухилення Ірану від санкцій та шляхи фінансування КСІР терористичних угруповань. Це стосується даних про закупівлі технологій подвійного призначення, а також прихильників КСІР, готових надати свою допомогу.

"Ми закликаємо всіх, хто має інформацію про фінансові механізми КСІР, зв'язатися з RFJ через веб-сайт, по електронній пошті info@rewardsforjustice.net або зі спеціалістом з регіональної безпеки в найближчому посольстві чи консульстві США", - зазначили в Держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу США запровадили новий розширений пакет санкцій проти 16 організацій та 10 осіб, а також 11 суден. Вони були визнані частиною великої судноплавної мережі, що дозволяла КСІР незаконно продавати нафту для підтримки режиму Асада, організації "Хізбалла" та інших суб'єктів тероризму у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-