Парламент Британії зробив перший крок для блокування

Парламент Британії зробив перший крок для блокування "жорсткого" Brexit

Укрінформ
Депутати парламенту Великої Британії в середу зробили перший крок для блокування виходу країни з ЄС без угоди, підтримавши відповідний законопроєкт.

Про це повідомляє BBC.

"Члени британської Палати громад цієї середи підтримали в другому читанні законопроєкт, який блокує вихід країни з ЄС 31 жовтня без угоди. За законопроєкт проголосували 329 депутатів, проти були 300 законодавців", - йдеться в повідомленні.

Відтепер депутати можуть пропонувати свої поправки до документа, які будуть виноситися на голосування.

Цей законопроєкт в разі остаточного ухвалення та схвалення Палатою лордів у четвер зобов’яже британського прем’єра Бориса Джонсона просити ЄС про подальше відтермінування Brexit після 31 жовтня цього року. Щоправда, якщо члени верхньої палати внесуть в документ свої поправки, потрібне буде їх схвалення Палатою громад. Як тільки законопроєкт пройде всі ці стадії, його має підписати королева і тільки тоді він стане законом.

Читайте також: Єврокомісія остаточно закликала готуватися до "жорсткого" Brexit

Як відомо, прем’єр Великої Британії Борис Джонсон раніше висловив бажання провести позачергові парламентські вибори 15 жовтня в разі затвердження згаданого законопроєкту депутатами. Оскільки дії парламенту цілком руйнують його план вивести країну з ЄС за будь-яких умов до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-