У Гонконгу відкликали скандальний законопроєкт про екстрадицію, що спричинив протести

У Гонконгу відкликали скандальний законопроєкт про екстрадицію, що спричинив протести

Укрінформ
Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам офіційно відкликала законопроєкт про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю, унаслідок якого вже майже три місяці тривають протести в регіоні.

Про це вона заявила у своєму відеозверненні, повідомляє CNA.

"Насильство, що триває, завдає шкоди основам нашого суспільства, особливо верховенству закону… Уряд офіційно відкликає законопроєкт, щоб повністю заспокоїти громадськість", - сказала Лам.

Лам закликала протестувальників відмовитися від насильства та підтримати "діалог" з урядом.

"Давайте замінимо конфлікти на розмови та давайте шукати рішення… Ми повинні знайти способи подолати невдоволення в суспільстві", - сказала Лам.

Таким чином, буде виконана одна з п'яти вимог протестувальників, які вже 13 тижнів висловлюють своє невдоволення щодо суперечливого законопроєкту.

Читайте також: Через протести у Гонконгу припинили рух поїздів до аеропорту

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-