Оцінки в початкових класах і

Оцінки в початкових класах і "другорічники" - в Австрії нові шкільні правила

Укрінформ
Новий шкільний рік 2019/2020 в Австрії розпочався з новими правилами, серед яких – введення оцінювання цифрами в початкових класах, можливість залишення повторно на другий рік уже з другого класу, заборона на носіння хіджабу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Нові зміни були схвалені парламентом наприкінці 2018 – початку 2019 рр. як частина "освітнього пакета". Найбільше вони зачеплять початкову школу (1-4 шкільний рівень) – так звані народні школи.

Зокрема, з другого семестру другого класу в школах знову оцінюватимуть успішність учнів у цифрах, що супроводжуватиметься письмовим поясненням конкретних сильних та слабких сторін дитини. Водночас, школи на власний розсуд зможуть використовувати до першого семестру другого класу і так зване "альтернативне оцінювання".

Крім того, учнів, яким не до снаги навчальна програма, можуть залишити повторно на другий рік вже з другого класу.

Ще одне нововведення в "народних школах" – заборона "носіння одягу ідеологічного або релігійного характеру, пов’язаного з покриттям голови". Обгрунтована ця "заборона на хіджаб", як вона отримала назву у ЗМІ, прагненням створити кращі умови для соціальної інтеграції дітей в австрійське суспільство. В разі порушення передбачено штраф у розмірі €440.

Зачеплять зміни і так звані "нові середні школи" (5-8 шкільний рівень). В цих школах, починаючи з 6 шкільного рівня (відповідає 2-му класу в "середній школі), буде введено два різні рівні успішності – "Standard" та "Standard-AHS". Також буде скасована 7-ступенева шкала оцінювання, яку замінять дві п’ятибальні шкали, що накладатимуться одна на одну. Крім того, залежно від рівня успішності учнів, в цих школах можна буде створювати окремі групи для викладання німецької мови, математики та англійської мови. Усі нововведення обов’язковими стануть з 2020/2021 навчального року, проте застосовувати їх можна вже зараз.

Читайте також: Школа у США: волонтерство обов’язкове, за пропуски уроків - штраф

Інше нововведення пов’язане із введенням добровільного 10-го навчального року в так званій "політехнічній школі" – загальноосвітня школа в системі австрійської освіти, навчання в якій розпочинається після 8-го класу та триває 1 навчальний рік (обов’язкове шкільне навчання в Австрії – 9 років). Піти на додатковий рік в школу, де учнів готують до подальшого професійного життя та дають їм основоположні професійні навички, відтепер зможуть випускники 9-их класів інших типів шкіл, які невдало завершили навчання, чи ж помилилися з вибором школи після 8-го класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-