ЄС дасть гроші на будівництво мосту в Румунії, що покращить сполучення з Україною

ЄС дасть гроші на будівництво мосту в Румунії, що покращить сполучення з Україною

Укрінформ
Європейський фонд регіонального розвитку інвестує понад 363 млн євро у будівництво мосту через Дунай у місті Бреіла на південному сході Румунії, що дозволить покращити транспортну інфраструктуру в самій Румунії.

Також міст дозволить розвинути транспортне сполучення з сусідніми країнами – Молдовою та Україною, йдеться у повідомленні на сайті Європейської комісії.

«Цей проєкт, який фінансується Європейським Союзом, дозволить покращити якість життя в усьому регіоні, скоротить час на подорожі. Завдяки спрощенню транспортного сполучення з Молдовою та Україною цей регіональний проєкт також допоможе зміцнити відносини ЄС з цими сусідами», - зауважив з цього приводу єврокомісар з питань політики сусідства, розширення та регіонального розвитку Йоганнес Ган.

Читайте також: В Українському ліцеї імені Тараса Шевченка в Румунії відремонтували навчальні приміщення

Проєкт є складовою розвитку панʼєвропейської транспортної мережі. На цей час транспортне сполучення здійснюється в об’їзд теперішнім мостом за 88 кілометрів від міста Бреіла або через паромну переправу, яка не працює навесні та взимку внаслідок льодоставу, туманів та штормів. Новий міст скоротить час для перетинання Дунаю у цьому місті, який зараз, навіть за сприятливих умов, забирає не менше 50 хвилин.

Проєкт будівництва нового мосту та супутньої дорожньої інфраструктури має бути завершений до 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-