Космічне командування: у США з’явився шостий вид збройних сил

Космічне командування: у США з’явився шостий вид збройних сил

Відео
Укрінформ
У Сполучених Штатах почало офіційно діяти космічне командування, яке стало шостим видом збройних сил країни.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому у Twitter.

Документи, які офіційно започатковують космічне командування Збройних сил США підписав голова Пентагону Марк Еспер у присутності президента США Дональда Трампа, віцепрезидента Майка Пенса і високопоставлених воєначальників.

"Новий підрозділ буде захищати ключові американські інтереси в космосі — у сфері майбутнього протистояння. Ми володіємо можливостями виявити і знищити будь-яку ракету, запущену в напрямку США”, - заявив Трамп на урочистій церемонії.

За його словами, командування забезпечує гарантію, що ніхто не зможе поставити під питання американське домінування в космосі.

“Тому що ми знаємо кращий спосіб запобігання конфлікту — підготуватися до перемоги”, - сказав Трамп.

Очолить космічне командування генерал Джон Реймонд. У його підпорядкуванні перебуватимуть сили і засоби, що відповідають за інформування про ракетні загрози, роботу супутників, управління космічними польотами і підтримку операцій в космосі.

Як повідомлялося, у грудні минулого року президент США Дональд Трамп офіційно затвердив рішення про створення Космічного командування Сполучених Штатів як чинне об'єднане бойове командування.

Читайте також: NASA розслідує перший злочин у космосі - ЗМІ

Космічне командування США забере на себе завдання й обов'язки, пов'язані з космосом, які раніше були покладені, зокрема, на Стратегічне командування США, а також на структури, які займалися підготовкою та проведенням операцій у космосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-