Чавушоглу: Якщо Туреччина не отримає F-35, шукатиме альтернативу

Чавушоглу: Якщо Туреччина не отримає F-35, шукатиме альтернативу

Укрінформ
Туреччина має потребу у військових літаках і якщо не вийде з F-35, шукатиме альтернативні варіанти.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ході візиту до Естонії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є потреба у військових літаках. Якщо у нас не вийде з F-35, ми шукатимемо нові альтернативи, хоча й не віддаємо перевагу такому варіанту», - сказав Чавушоглу, нагадавши, що Туреччина виробляє ряд комплектуючих F-35.

Раніше, в ході візиту в Москву Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не виключає можливість купівлі російських винищувачів СУ-35 і СУ-57 замість американських літаків F-35.

Глава МЗС також прокоментував постачання в Туреччину російських ЗРК С-400, вказавши, що угоду з Москвою було укладено після того, як у Вашингтоні було відмовлено у продажу систем ППО Patriot.

Читайте також: Туреччина може закупити російські Су-57 замість американських F-35

Раніше глава Пентагону Марк Еспер заявив, що Туреччина зможе отримати американські літаки F-35 тільки в тому випадку, якщо повністю відмовиться російських зенітних ракетних комплексів С-400.

27 серпня було почато другий етап поставок зенітно-ракетних комплексів С-400 з РФ до Туреччини.

Про можливий пошук альтернативи винищувачам F-35, у разі виключення Туреччини з проекту їхнього будівництва, Анкара заявляла раніше, зокрема у квітні поточного року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-