В Австрії пропонують розширити заборону на хіджаб в школах

В Австрії пропонують розширити заборону на хіджаб в школах

Укрінформ
Найпопулярніша австрійська політична сила "Австрійська народна партія" (ÖVP) пропонує розширити заборону на ісламську хустку (хіджаб) в школах, розповсюдивши її дію також на вчительок та школярок у віці до 14 років. 

Це передбачає презентований партією пакет заходів "Релігія в школі", повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Особливо в шкільній сфері важливо запропонувати учням простір, далекий від суспільно-політичних обмежень. Хустка - це помітний, демонстративний символ, який може мати політичний вплив на учнів. Вчительки з хустками таким чином являють собою певне ідеологічне бачення та пропагують систему суспільства, в якій роль жінки відрізняється від тієї, яка є у нашому західному, просвіченому суспільстві. Ось чому ми хочемо, щоб вчительки в школах не носили хустку", - йдеться у заяві партії.

Читайте також: У Тегерані закрили майже 550 ресторанів за порушення ісламських принципів

Також в очолюваній Себастіаном Курцом консервативній партії, яка, згідно з прогнозами стає переможцем дострокових парламентських виборів 29 вересня, хочуть заборонити носіння ісламської хустки й школяркам до 14 років.

Згідно із заявою ÖVP, лише  у віці після 14 років дівчатка стають "релігійно зрілими" і можуть самі вирішувати, чи варто їм носити хустку, чи ні.

"Щоб захистити їх у цій чутливій фазі з 10 по 14 років, ми хочемо розширити заборону на носіння хустки до досягнення 14 років", - йдеться у заяві. 

Читайте також: Президент Ізраїлю стурбований рекомендацією не носити кіпу у Німеччині

Серед інших пунктів пакету "релігія у школі" – введення в школі уроку етики для учнів, які відмовилися вивчати основи релігії, а також посилення контролю за навчальними посібниками з вивченням ісламу. 

Раніше правляча в Австрії коаліція у складі правоцентристської "Австрійської народної партії" та правопопулістської "Австрійської партії свободи" вже ввела заборону на ісламську хустку: у 2018 році хіджаб був заборонений у дитсадках, а у травні 2019 року – у початкових школах (6-10 років). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-