У Тегерані закрили майже 550 ресторанів за порушення ісламських принципів

У Тегерані закрили майже 550 ресторанів за порушення ісламських принципів

Укрінформ
У столиці Ірану Тегерані закрили 547 ресторанів за порушення ісламських принципів, звинувачуючи заклади у "відтворенні нелегальної музики" та "розпусті".

Про це повідомляє американське видання The Guardian.

«Іранська поліція закрила 547 ресторанів і кафе в Тегерані за невиконання ісламських принципів, - заявив начальник тегеранської поліції Хуссейн Рахімі.

У рамках операції, яка тривала 10 днів, окрім закриття 547 закладів громадського харчування, було затримано 11 осіб.

Читайте також: В Ірані назвали нові санкції США "економічним тероризмом"

Також серед порушень називають «недотримання правил щодо реклами в кіберпросторі».

У відділі суду, який займається злочинами культурного, соціального і морального характеру, закликали мешканців Тегерану повідомляти про випадки «аморальної поведінки» на створену спеціально для цього гарячу лінію.

Зокрема громадян закликають повідомляти про випадки зняття жінками хіджабу в автомобілях, проведення змішаних танцювальних вечірок або розміщення інформації аморального змісту в Instagram.

Читайте також: Трамп назвав Іран «терористичною державою номер один»

За правилами, встановленими в Ірані, в країні заборонений алкоголь. За визначеним в країні дрес-кодом, жінки публічно можуть відкривати лише обличчя, кисті рук та ступні, також повинні одягати одяг непримітних кольорів.

Як відомо, у 2012 році уряд наказав встановити камери безпеки для моніторингу поведінки клієнтів у кафе. Після чого деякі власники закладів прийняли рішення про їх закриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-