Президент Бразилії засудив ініціативу Макрона щодо гасіння пожеж у лісах Амазонії

Президент Бразилії засудив ініціативу Макрона щодо гасіння пожеж у лісах Амазонії

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару засудив ініціативу свого французького колеги Емануеля Макрона щодо створення міжнародного альянсу групи Великої сімки з порятунку лісів Амазонії. 

Про це він написав у Twitter.

"Ми не можемо прийняти те, що президент Макрон висловлює необгрунтовані претензії щодо ситуації в Амазонії, хоча він хоче замаскувати свої наміри під ідею "альянсу" Великої сімки, щоб "врятувати" ліси Амазонії, як нібито ми його колонія чи територія без держави", - написав Болсонару.

Як повідомлялося, після відчутного міжнародного тиску президент Бразилії Жаїр Болсонару наказав надіслати військових на допомогу у боротьбі з масштабними й спустошливими лісовими пожежами. Для скидання води задіяли бойові літаки.

Читайте також: Канада направить до Бразилії пожежні літаки

Перед самітом G7 президент Ради ЄС Дональд Туск сказав, що ліквідація пожеж в Амазонії є одним із пріоритетів для ЄС на цьому саміті G7. За його словами, це може стати перешкодою ратифікації європейськими країнами знакової торгової угоди з країнами Південної Америки, тоді як Бразилія не може приборкати пожежі.

Читайте також: На саміті G7 глава ООН оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію"

Міжнародні лідери, що зібралися на саміті G7 в Біарріці, готують угоду про допомогу у боротьбі з пожежами у тропічних лісах Амазонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-