На саміті G7 глава ООН оголосив

На саміті G7 глава ООН оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію"

Укрінформ
Глава ООН підкреслив, що приїхав на зустріч світових лідерів, щоб мобілізувати політичну волю для участі в організованому ним Саміті з клімату, що пройде у вересні в Нью-Йорку «на полях» Генасамблеї ООН.

Про це повідомляють Новини ООН.

«Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вищою, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вище», – сказав Генсек.

Він нагадав про стрімке танення льоду в Гренландії. Тільки в липні там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Одночасно пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні і липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

«Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона набагато гірша, ніж у Парижі (на момент прийняття Паризької угоди щодо клімату в 2015 році – ред). І наукові дані це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні утримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45 відсотків скоротити викиди парникових газів до 2030 року», – заявив глава ООН.

Читайте також: ООН прокоментувала ядерний інцидент в Росії

Він підкреслив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди. Багато хто з даних у Парижі обіцянок щодо боротьби зі зміною клімату не виконуються, зазначив Гутерріш. Більш того, заходів, передбачених цією угодою, вже недостатньо, заявив Генеральний секретар.

«Саміт «великої сімки» – прекрасна можливість звернутися до міжнародного співтовариства... Країни «сімки» повинні стати прикладом для інших країн», – сказав глава ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-