ЄС готовий надати фінансову допомогу для гасіння пожеж в Амазонії

ЄС готовий надати фінансову допомогу для гасіння пожеж в Амазонії

Укрінформ
Євросоюз готовий надати фінансову допомогу для гасіння лісових пожеж в Амазонії.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту G7 у суботу у французькому місті Біарріці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ЄС готовий запропонувати фінансову допомогу у боротьбі з пожежами», - заявив Туск.

Він додав, що ліквідація пожеж в Амазонії є одним із пріоритетів для ЄС на цьому саміті G7.

«Важко уявити, як триватиме процес ратифікації європейськими країнами (Паризької кліматичної угоди – ред.), доки бразильський уряд дозволяє знищення зелених територій на планеті», - зазначив президент Європейської ради.

Слід відзначити, що надзвичайна ситуація, спричинена масштабними пожежами у лісах Амазонії на території Бразилії, стане одним із головних глобальних питань, які лідери обговорять цими днями на саміті G7 у Франції.

Читайте також: В Амазонському лісі — рекордна кількість пожеж

Як повідомлялося, пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають «легенями планети», на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання продовжує зростати.

У липні Національний інститут космічних досліджень опублікував звіт, згідно з яким за рік темпи знищення лісів Амазонки збільшилися на 88%. Однак президент Бразилії публічно поставив під питання висновки цього звіту.

Фото: USA TODAY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-