Берлін - перед самітом G7: повернення Росії не на часі

Берлін - перед самітом G7: повернення Росії не на часі

Укрінформ
Перед початком зустрічі лідерів найбільш розвинених країн – так званої Великої сімки – німецька влада наголошує, що повернення до Групи Росії не на часі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства канцлера ФРН.

"Повернення до формату G8 з Росією наразі не обговорюється. Усі партнери G7 вирішили відсторонити Росію від Групи через анексію Криму з порушенням міжнародного права", - заявили в німецькому уряді.

Водночас там наголосили, що "розширення групи на основі загальних цінностей було і є можливим у будь-який час за згодою всіх партнерів G7".

Канцлер ФРН Ангела Меркель раніше заявляла, що з огляду на нинішню ситуацію ще не можна сказати, що в реалізації Мінського процесу досягнуто прогресу, тож причини, через які в 2014 році РФ було виключено з групи, й досі є. Водночас вона відзначила "можливо, незначні рухи" в імплементації Мінських угод, а якщо будуть реальні досягнення, складеться "певною мірою нова ситуація", і тоді партнери будуть вирішувати, як діяти далі.

Читайте також: У французькому Біарріці стартує саміт G7

У контексті зустрічі "Великої сімки" у Біарріці федеральний уряд підтримує французьке головування у G7 у наданні чіткого сигналу підтримки багатосторонньої торгівлі та Конференції ООН зі зміни клімату у вересні цього року, а також щодо розвитку співпраці з Африкою.

У відомстві канцлера зазначають, що Берлін готовий залишатися в безпосередньому контакті навіть у складні часи та в тематичних конфліктах та обговорювати рішення глобальних викликів у неформальній обстановці.

До французького Біарріца, де сьогодні має розпочатися саміт G7, Меркель вирушить у другій половині дня в суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-