Китай розпочав “навчання” з подолання сутичок на кордоні з Гонконгом

Китай розпочав “навчання” з подолання сутичок на кордоні з Гонконгом

Укрінформ
У місті Шеньчжень, що в південній китайській провінції Гуандун, біля Гонконгу, понад 12 тисяч силовиків розпочали навчання, до яких, зокрема, входять заходи з подолання сутичок під час протестів.

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на місцеву поліцію.

“Понад 12 тисяч поліцейських зібралися в Шеньчжені, в південній китайській провінції Гуандун, у вівторок для тренування, до яких, зокрема, входять заходи з подолання сутичок під час протестів, таких як у Гонконгу”, - йдеться у повідомленні.

У поліції заявили, що тренування є частиною безпекової підготовки до 70-ї річниці утворення КНР, яке країна святкуватиме 1 жовтня.

Проте таймінг цих тренувань випадково збігся з протестами у Гонконзі, які тривають уже два місяці.

Більш того, нещодавно на цих протестах сталися два інциденти, коли демонстранти кидали національний прапор Китаю на землю.

Читайте також: Пекін застеріг США від втручання у справи Гонконгу

Як відомо, протести в Гонконзі тривають від червня після того, як влада ініціювала законопроєкт про екстрадицію в материковий Китай. На вулиці виходили до мільйона людей.

Противники законопроєкту вважають, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Після масових протестів влада заявила, що зупиняє впровадження законопроєкту, мітингувальники ж вимагали повністю від нього відмовитися.

Photo: Weibo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-