Тегеран попередив Британію про намір захищати Перську затоку

Тегеран попередив Британію про намір захищати Перську затоку

Укрінформ
Вітаючи Бориса Джонсона з перемогою на виборах лідера Консервативної партії Британії і подальшим призначенням на пост прем'єр-міністра країни, глава МЗС Ірану попередив його про намір Тегерана захищати свої води у Перській затоці.

Про це повідомляє AFP .

«Я вітаю свого колишнього колегу Бориса Джонсона з призначенням на пост прем'єр-міністра Великої Британії ... Іран не прагне до конфронтації. Але у нас 1500 миль берегової лінії Перської затоки. Це наші води, і ми будемо їх захищати », - заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф.

Попередження прозвучало на тлі напруженої ситуації в Ормузькій протоці, де 20 липня Іран затримав нафтовий танкер Stena Impero під британським прапором і транспортував його в порт Бандар-Аббас.

Читайте також: Міжнародна зустріч щодо ядерної програми Ірану відбудеться 28 липня

Всі 23 члени екіпажу Stena Impero залишаються на борту захопленого танкера, вони здорові і знаходяться у безпеці. За словами голови Організації морських портів Ірану Аллахморада Афіфіпура, доля екіпажу залежить від готовності його членів до співпраці з владою Ірану.

Британське міністерство транспорту підвищило рівень безпеки морських перевезень під прапором Британії до рівня 3 і продовжує рекомендувати не проходити через Ормузьку протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-