"Лікарі без кордонів" відновлять порятунок біженців в Середземному морі

Укрінформ
Благодійні організації "Лікарі без кордонів" і SOS Méditerranée планують незабаром відновити рятувальні операції в Середземному морі.

Це рішення стало відповіддю на "кампанію європейських урядів, що триває вже два роки, яка спрямована на перешкоджання рятування на морі", повідомило німецьке відділення "Лікарів без кордонів", пише DW.

Рятувальники мають намір "нормалізувати політику, що стала причиною численних смертей в Середземному морі і величезних страждань тих, хто знаходиться в зоні конфлікту в Лівії".

"Лікарі без кордонів" критикують, зокрема, нездатність країн-членів Євросоюзу домовитися про механізм прийому біженців, врятованих у Середземному морі, і відмова Італії дозволити мігрантам зійти на берег в її портах.

В кінці липня за порятунок біженців в Середземному морі візьметься команда корабля Ocean Viking, що належить "Лікарям без кордонів" SOS Méditerranée і йде під норвезьким прапором. Гуманітарне судно Aquarius, яке діяло під егідою цих організацій з 2016 року, було змушене стати на якір в 2018 році після того, як позбулася права ходити під прапорами британської колонії Гібралтар і Панами.

Читайте також: Нова глава Єврокомісії заявляє, що Польща прийняла півтора мільйона українських біженців

Центральна частина Середземного моря - найнебезпечніший у світі маршрут для біженців, відзначають "Лікарі без кордонів". У 2019 році при переправі через море вже загинули не менше 426 осіб, в тому числі діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-