У Грузії звільнили гендиректора каналу “Руставі-2”, на якому обматюкали Путіна

У Грузії звільнили гендиректора каналу “Руставі-2”, на якому обматюкали Путіна

Укрінформ
Новий власник телеканалу, ведучий якого брутально облаяв Путіна в ефірі, призначив генеральним директором свого юриста.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Генеральний директор грузинського телеканалу “Руставі-2” Ніка Гварамія звільнений зі своєї посади. Це сталося відразу після того, як власником телеканалу знову став бізнесмен Кібар Халваші. Замість Гварамії він призначив керувати телеканалом свого юриста Паату Салію”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні зміни в керівництві телеканалу вже відображені на сайті реєстру міністерства юстиції Грузії.

Гварамія за кілька годин до звільнення повідомив, що у нього контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і він не збирається нікуди йти.

Дізнавшись про свою відставку Гварамія заявив про політичні причини цього рішення, підкресливши, що голова МЗС Росії Лавров і президент РФ Путін “вимагали” закрити телеканал.

Читайте також: Президент Грузії закликає Путіна не йти на ескалацію через інцидент на "Руставі-2"

Як повідомляв Укрінформ, ведучий авторської програми на “Руставі-2” Георгій Габунія у прямому ефірі звернувся до Путіна російською мовою, використавши нецензурні вирази.

Перші особи Грузії розцінили вчинок журналіста як "провокаційний акт" і "спробу дестабілізації". Гендиректор "Руставі 2" Гварамія вибачився перед глядачами і обіцяв вжити заходів щодо автора монологу.

Біля будівлі телеканалу зібралися десятки людей, вимагаючи, аби Габунія перепросив за свої слова - і щоб його звільнили, оскільки дії ведучого буцімто шкодять інтересам країни. Частина протестувальників наполягала, щоб Гварамію відсторонили від управління телеканалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-