У Держдепі розповіли про останні переговори з росіянами

У Держдепі розповіли про останні переговори з росіянами

Укрінформ
Адміністрація президента Трампа націлена на зменшення розбіжностей у відносинах з Росією, особливо щодо реагування на глобальні виклики, однак, негативна поведінка РФ залишається перешкодою для поліпшення двосторонніх відносин.

Такими стали висновки останніх переговорів США-Росія на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств, повідомила в середу речниця Держдепартаменту США Морган Ортагус.

"Заступник державного секретаря США Девід Гейл 10 липня в Гельсінкі зустрівся із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим. Вони обговорили відносини США й Росії, а також наслідки регіональних викликів у Європі, на Близькому Сході і в Азії",- зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому, американська сторона наголосила, що "хоча Сполучені Штати й прагнуть звузити розбіжності та сприяти співпраці з Росією щодо низки глобальних викликів, негативні дії РФ все ж продовжують бути перешкодою для прогресу у двосторонніх відносинах".

Читайте також: Експосол США спростував заяву Путіна про "домовленості" з Обамою щодо України

Як повідомляв Укрінформ, Девід Гейл перебуває у Фінляндії для участі в міністерській зустрічі 28 країн-членів ЄС для обговорення питань трансатлантичної безпеки. Його зустріч з представником російського МЗС відбулася в контексті останніх домовленостей президентів Трампа й Путіна на саміті G20 у японському місті Осака, на якій сторони підтвердили наміри посилити двосторонні контакти.

Після Фінляндії заступник держсекретаря США має намір відвідати Естонію, Чехію, Молдову й Велику Британію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-