Лівійський генерал Хафтар погрожує Туреччині

Лівійський генерал Хафтар погрожує Туреччині

Укрінформ
Бунтівна "Лівійська національна армія" заявляє, що відтепер усі турецькі судна і літаки будуть розглядатися як ворожі цілі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Генерал Халіфа Хафтар, чия самопроголошена "Лівійська національна армія" (ЛНА) контролює значну частину території Лівії, заборонив повітряне і морське сполучення з Туреччиною", - йдеться в повідомленні.

У ЛНА також заявляють, що відтепер "усі турецькі судна і літаки будуть розглядатися як ворожі цілі". Більше того, бунтівники застерігають, що в майбутньому будуть арештовані всі громадяни Туреччини, які перебувають на території Лівії.

Очевидно, річ у тому, що Туреччина підтримує визнаний ООН уряд Лівії на чолі з прем'єр-міністром Фаїзом Сараджем. А Хафтар виступає на боці опозиційного уряду країни, що перебуває у східній Лівії.

Читайте також: У боях за Тріполі загинули понад 650 осіб — ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні лідер військових формувань, які базуються на сході Лівії, генерал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступальної операції з метою встановлення контролю над столицею країни Тріполі.

Рада Безпеки ООН закликала війська самопроголошеної ЛНА припинити наступ. Силам Хафтара вдалося захопити аеропорт Тріполі, проте незабаром урядові війська Лівії визволили летовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-