Прем'єрка Молдови - проти федералізації країни

Прем'єрка Молдови - проти федералізації країни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду вважає, що врегулювання Придністровського конфлікту шляхом федералізації країни неможливо, адже федералізація посилить вплив Росії в регіоні.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Безумовно, федералізація не є вирішенням Придністровської проблеми. Федералізація стала б засобом збільшення зовнішнього впливу, точніше, впливу Росії», - зазначила Санду.

Врегулювання Придністровського конфлікту, за її словами, може статися в особливому контексті, коли для цього з'явиться відповідна геополітична можливість. Прем'єрка заявила у зв'язку з цим, що велике значення має і взаєморозуміння між великими світовими державами щодо того, що відбувається в регіоні.

Молдавська прем'єрка додала також, що найближчим часом вона виступить із конкретними ініціативами щодо скорочення контрабанди в Придністровському регіоні, усунення корупційних схем, які підживлюють Тираспольський режим.

Читайте також: Молдова відновила переговори з МВФ

Очільниця молдавського уряду звернула особливу увагу і на те, що вона завжди виступала проти федералізації і за виведення російських військ і боєприпасів з лівобережжя Дністра.

Це питання Санду обговорювала і під час зустрічі в Кишиневі зі спеціальним представником Росії з торговельно-економічного співробітництва з Молдовою, віцепрем'єром Дмитром Козаком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-