Парламент Чехії не зміг висловити недовіру уряду Бабіша

Парламент Чехії не зміг висловити недовіру уряду Бабіша

Укрінформ
У парламенті Чехії не вдалося зібрати необхідної кількості голосів для висловлення вотуму недовіри уряду Андрея Бабіша, якого звинувачують у корупції.

Голосування відбулося вже у ніч проти четверга, 27 червня, після 17-годинних дебатів, повідомляє DW.

"Голоси парламентаріїв розділилися - 85 депутатів підтримали вотум недовіри, ще 85 виступили проти із загальної кількості у 200 членів парламенту. Решта - були відсутні або ж утрималися", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 23 червня на вулицях Праги сотні тисяч людей вимагали негайної відставки прем'єр-міністра Андрея Бабіша, якого звинувачують у корупції, а також проведення незалежного розслідування щодо нього. Ця акція стала наймасовішою в Чехії з часів Оксамитової революції 1989 року.

Читайте також: Привласнення грантів ЄС: Бабіш хоче обговорити свою справу з Юнкером

Бабішу закидають, що у 2007 році його холдинг Agrofert незаконно отримав мільйонні субсидії від Євросоюзу, які призначалися для підтримки малих підприємств.

У Єврокомісії вважають, що у випадку Бабіша має місце конфлікт інтересів з огляду на його політичну та бізнесову діяльність. Єврокомісія може змусити компанію Бабіша повернути отримані близько 17,4 мільйона євро. Сам прем'єр відкидає усі звинувачення на свою адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-